Alex Hanbuckers
In ‘72 geboren als zoon van Hoteliers in Ieper, groeide ik op in de wereld van de horeca. Hotelschool was mij echter vreemd en ondertussen volgde ik een klassieke opleiding en kreeg ik vakken als Moderne Talen, Economie en Handel onder de knie.
Maar als zoon van een zelfstandige werd er in de vakanties en weekends van mij verlangd om een handje toe te steken waar nodig was... een beetje overal dus.
En zo legde ik uiteindelijk al “spelenderwijs” en gespekt met wat zakgeld, mijn hand en hart in de métier.
In februari 1992 startte ik samen met mijn vader “Auberge de Herborist” op. Als jonge zelfstandige helper werd ik de rechterhand van de chef en al gauw bouwden we samen een jong en dynamisch team rondom ons uit.
Nadat ik in 2004 de zaken overnam, kocht ik de handelszaak in 2008 definitief over van mijn vader.
In 2009 sprong mijn vrouw Evy Delaey ons bij om in het restaurant te assisteren en de gasten te charmeren... sindsdien runnen we samen de Herborist en zetten we de zaak ambitieus verder, gesterkt door een talentvol team.
Herborist
Kadastraal bekend van de 11de eeuw (grondgebied Peereboom) en later dienst doende als jachtpavilioen van kasteelheren tot tuinierswoning in de 19e en 20e eeuw, kwam het gebouw in 1985 terecht in handen van de familie Hanbuckers.
De vervallen hoeve werd met zorg omgebouwd tot een restaurant die ruim 60 zitplaatsen telt,
verdeeld over vier verschillende aan elkaar gelinkte zalen.
Een ruime privéparking en een zonnig terras zijn enkele van de vele troeven van de Herborist.
Vandaag beschikt het restaurant over een tuin met tal van bekende en minder bekende, helende en eetbare bloemen en kruiden... hoe raadt u het?
Crafts people
> Loca Labora "de kruiderie" - Wim 050/55 60 34
> Sabine Deroo - Keramiek 050/39 35 39
> Johan Blommaert - photography 0475/ 25 16 03
Herborist
Kadastraal bekend van de 11de eeuw (grondgebied Peereboom) en later dienst doende als jachtpavilioen van kasteelheren tot tuinierswoning in de 19e en 20e eeuw, kwam het gebouw in 1985 terecht in handen van de familie Hanbuckers.
De vervallen hoeve werd met zorg omgebouwd tot een restaurant die ruim 60 zitplaatsen telt,
verdeeld over vier verschillende aan elkaar gelinkte zalen.
Een ruime privéparking en een zonnig terras zijn enkele van de vele troeven van de Herborist.
Vandaag beschikt het restaurant over een tuin met tal van bekende en minder bekende, helende en eetbare bloemen en kruiden... hoe raadt u het?
Crafts people
> Loca Labora "de kruiderie" - Wim 050/55 60 34
> Sabine Deroo - Keramiek 050/39 35 39
> Johan Blommaert - photography 0475/ 25 16 03